Dr. Shefki Hysa, Dr. Madhu Krishan, Amb. Zef Bushati honor Dr. George Frendo

IMG_9556IMG_9555

Dr. Shefki Hysa, Governor of Diplomatic Mission Peace and Prosperity (DMPP), and Dr. Madhu Krishan, Chairman of Academy of Universal Global Peace (AUGP), President of United Nations University for Global Peace (UNUGP), and Honorary Chairman of Diplomatic Mission Peace and Prosperity (DMPP), Ambassador Zef Bushati, former Albanian Ambassador in Vatican, during a ceremony for the honoring of  the Metropolitan Archbishop of Tirana-Durres Diocese of the Albanian Catholic Church, His Excellence Dr. George Frendo with title Dr. Peace missionary and Honorary Ambassador of DMPP, Dr. Honoris Causa for Divinity, specialized in Theology  and Humanity of AUGP, and Excellent Activist of Humanity!

Dr. Shefki Hysa Dr. Madhu Krishan and Dr. George Frendo

IMG_7582IMG_7583

Dr. Shefki Hysa, Governor of Diplomatic Mission Peace and Prosperity (DMPP), and Dr. Madhu Krishan, Chairman of Academy of Universal Global Peace (AUGP), President of United Nations University for Global Peace (UNUGP), and Honorary Chairman of Diplomatic Mission Peace and Prosperity (DMPP), during a ceremony for the honoring of  the Metropolitan Archbishop of Tirana-Durres Diocese of the Albanian Catholic Church, His Excellence Dr. George Frendo with title Dr. Peace missionary and Honorary Ambassador of DMPP, Dr. Honoris Causa for Divinity, specialized in Theology  and Humanity of AUGP, and Excellent Activist of Humanity!

Dr. Shefki Hysa, Dr. Edmond Brahimaj, Dr. Otto von Feigenblatt dhe Z. Geoffrey Parker

IMG_0016IMG_0019IMG_0021IMG_0049IMG_0051IMG_0070IMG_0047IMG_0024

Dr. Shefki Hysa, Guvernator i Misionit Diplomatik për Paqe dhe Prosperitet (DMPP), Dr. Otto Von Feigenblatt, Akademik Amerikan, Z. Geoffrey Parker, Përfaqësues i Ambasadës Amerikane në Shqipëri dhe Stafi i Misionit Diplomatik për Paqe dhe Prosperitet gjatë Ceremonisë së nderimit të Dr. Haxhi Edmond Brahimaj, Lider Botëror i Bekatshizmit, me Diplomën për Arritjet në Jetë nga Presidenti Amerikan Barack Obama. Në këtë ceremoni merrnin pjesë personalitete të larta të politikës, diplomacisë, artit dhe kulturës, besimeve të ndryshme fetare si dhe shoqërise civile. 

Dr. Shefki Hysa nderon Dr. Djuyoto Suntani me titullin Misionar Paqeje, Komisioner i Lartë për Paqen Botërore i DMPP

IMG_2100IMG_2102IMG_2105

Dr. Shefki Hysa, Guvernator i Misionit Diplomatik për Paqe dhe Prosperitet (DMPP) nderon Dr. Djuyoto Suntani, President i Komitetit të Paqes Botërore (WPC) me titullin Misionar Paqeje, Komisioner i Lartë për Paqen Botërore i DMPP, gjatë ceremonisë së pritjes së delegacionit të Komitetit të Paqes Botërore në selinë qendrore të DMPP, Tiranë, Shqipëri.

Dr. Shefki Hysa nderohet nga Presidenti i WPC Dr. Djuyoto Suntani me titullin Figurë e Paqes Botërore

IMG_2017IMG_2020IMG_2023IMG_2025IMG_2032IMG_2037

Dr. Shefki Hysa, Guvernator i Misionit Diplomatik për Paqe dhe Prosperitet (DMPP) u nderua nga Dr. Djuyoto Suntani, President i Komitetit të Paqes Botërore (WPC) me titullin Figurë e Paqes Botërore dhe me medaljen e WPC në emër të Komunitetit Ndërkombëtar të 202 vendeve ku shtrihet WPC, jatë ceremonisë së pritjes së delegacionit të Komitetit të Paqes Botërore në selinë qendrore të DMPP, Tiranë, Shqipëri. Dr. Hysës iu dhuruan gjithashtu dy libra të WPC, bluza përfaqësuese si dhe flamuri i WPC. 

Dr. Shefki Hysa dhe Dr. Djuyoto Suntani nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi mes DMPP dhe WPC

IMG_1983IMG_1995IMG_1997

Dr. Shefki Hysa, Guvernator i Misionit Diplomatik për Paqe dhe Prosperitet (DMPP) dhe Dr. Djuyoto Suntani, President i Komitetit të Paqes Botërore (WPC) nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi mes dy institucioneve që ata përfaqësojnë DMPP dhe WPC, për të punuar bashkarisht për paqen në botë. Kjo marrëveshje u nënshkrua gjatë ceremonisë së pritjes së delegacionit të Komitetit të Paqes Botërore në selinë qendrore të DMPP, Tiranë, Shqipëri. 

Stafi i DMPP nderon pas vdekjes Poetin disident Genc Leka me titullin Misionar Paqeje dhe Ambasador Nderi

37254370_10212434862286905_3833344623342780416_o3 Honorary Degree Genc LekaAUGP Letter Petrika Leka37321560_10211714187481502_295642226984222720_n - Copy

Stafi i Diplomatic Mission Peace and Prosperity (DMPP) me përfaqësuesit e tij Dr. Sulejman Abazi dhe Zj. Hava Muçollari, nderojnë pas vdekjes Poetin disident Genc Leka me titullin Ambasador Nderi dhe Misionar Paqeje i DMPP, gjatë një ceremonie të mbajtur në Librazhd. Në ceremoni morën pjesë Kryetari i Bashkisë Librazhd Z. Kastriot Gurra, shkrimtari i mirënjohur Z. Agron Tufa dhe shumë personalitete të fushës së letërsisë, kulturës, shoqërisë civile, etj. 

Titulli shoqërohej me një letër falenderimi nga partnerët ndërkombëtarë të DMPP.

I nderuar Z. Petrika Leka! Të nderuar anëtarë të Familjes Leka,

Është një nder i madh për mua t’ju drejtohem përmes kësaj letre për sakrificat sublime të Njeriut tuaj të Pavdekshëm Poetit Genc Leka, Luftëtar i Paepur i Fjalës Artistike në shërbim të Lirisë, Demokracisë, Letërsisë, Artit dhe Kulturës Shqiptare të uzurpuara nga Diktatura Komuniste. Poeti Genc Leka, ndjesë pastë, ishte një engjëll i Zotit i vetësakrifikuar në shërbim të vlerave hyjnore të njerëzimit. Ai ishte Martir i fjalës së lirë të censuruar nga Diktatura Shqiptare, ishte Hero i mbrojtjes së vlerave paqësore të Kombit shqiptar, njëkohësisht dhe Luftëtar i Paepur i Paqes Sociale Botërore. Poeti Genc Leka, me thesarin e vet shpirtëror artistik, ishte një ndër liderët e përkushtuar në Shoqërinë Civile Shqiptare. Vërtet me një karrierë të shkurtër në fushat e arsimimit, edukimit dhe kulturës, sepse ia ndërprenë përdhunshëm veprimtarinë jetësore, por fuqia e veprës së tij letrare e bën atë Misionar Paqeje, Luftëtar Paqeje, Disident të deklaruar kundër çdo pushteti totalitar dhe veçanërisht një Ambasador të denjë të Kulturës Shqiptare në Botë.

Duke lexuar biografinë e Poetit Genc Leka, cilido frymëzohet nga aktiviteti letraro-artistik edukativ i këtij modeli të spikatur të liderit intelektual të Librazhdit ku u lind dhe u pavdekësua heroizmi i tij. Sakrificat poetike që e karakterizuan Disidentin Genc Leka, e bëjnë atë sot pjesë të vlerave Botërore, dhe si i tillë tanimë në shpirtin e tij të pavdekshëm pasqyrohen dukshëm edhe shembëlltyrat e Gandit, Martin Luter King, Mandelës dhe Shënjtores Nënë Terezë, personalitete ideatorë dhe frymëzues të Paqes Moderne Botërore, që aktualisht  simbolizohet të Diplomatic Mission Peace and Prosperity (DMPP).

Sot Poeti Genc Leka vlerësohet (pas vdekjes) me titullin Misionar Paqeje dhe me Medaljen e Ekselencës Njerëzore dhe në shpirtin e tij (Zoti e Bekoftë!) rezonon vetë shenjtëria hyjnore e mbarë njerëzimit.

Duke ju falenderuar në emër të Academy of Universal Global Peace (AUGP), American Diplomatic Mission for World Peace (ADMWP), Diplomatic Mission Peace and Prosperity (DMPP) dhe United Nations University for Global Peace (UNUGP), ndihem krenar për angazhimin e madh shoqëror të familjes suaj dhe kontributin e shquar që po jepni si faktor paqeje. Edhe njëherë dëshiroj t’ju shpreh përgëzimet e mia më të ngrohta në emër të gjithë partnerëve tanë paqedashës, paqebërës dhe paqeruajtës.

U prehtë në paqe shpirti i Poetit Genc Leka!

Me respekt,

Dr. Madhu Krishan,

Founder & Chairman,

Academy Of Universal Global Peace,

CC: Governor Dr. Shefki Hysa, DMPP

Stafi i DMPP nderon pas vdekjes Poetin disident Vilson Blloshmi me titullin Misionar Paqeje dhe Ambasador Nderi

12 Honorary Degree Vislon BlloshmiAUGP Letter Bedri Blloshmi37318046_10211714191841611_1234938779911847936_n

Stafi i Diplomatic Mission Peace and Prosperity (DMPP) me përfaqësuesit e tij Dr. Sulejman Abazi dhe Zj. Hava Muçollari, nderojnë pas vdekjes Poetin disident Vilson Blloshmi me titullin Ambasador Nderi dhe Misionar Paqeje i DMPP, gjatë një ceremonie të mbajtur në Librazhd. Në ceremoni morën pjesë Kryetari i Bashkisë Librazhd Z. Kastriot Gurra, shkrimtari i mirënjohur Z. Agron Tufa dhe shumë personalitete të fushës së letërsisë, kulturës, shoqërisë civile, etj. 

Titulli shoqërohej me një letër falenderimi nga partnerët ndërkombëtarë të DMPP.

I nderuar Bedri Blloshmi! Të nderuar anëtarë të Familjes Blloshmi,

Është një nder i madh për mua t’ju drejtohem përmes kësaj letre për sakrificat sublime të Njeriut tuaj të Pavdekshëm Poetit Vilson Blloshmi, Luftëtar i Paepur i Fjalës Artistike në shërbim të Lirisë, Demokracisë, Letërsisë, Artit dhe Kulturës Shqiptare të uzurpuara nga Diktatura Komuniste. Poeti Vilson Blloshmi, ndjesë pastë, ishte një engjëll i Zotit i vetësakrifikuar në shërbim të vlerave hyjnore të njerëzimit. Ai ishte Martir i fjalës së lirë të censuruar nga Diktatura Shqiptare, ishte Hero i mbrojtjes së vlerave paqësore të Kombit shqiptar, njëkohësisht dhe Luftëtar i Paepur i Paqes Sociale Botërore. Poeti Vilson Blloshmi, me thesarin e vet shpirtëror artistik, ishte një ndër liderët e përkushtuar në Shoqërinë Civile Shqiptare. Vërtet me një karrierë të shkurtër në fushat e arsimimit, edukimit dhe kulturës, sepse ia ndërprenë përdhunshëm veprimtarinë jetësore, por fuqia e veprës së tij letrare e ben atë Misionar Paqeje, Luftëtar Paqeje, Disident të deklaruar kundër çdo pushteti totalitar dhe veçanërisht një Ambasador të denjë të Kulturës Shqiptare në Botë.

Duke lexuar biografinë e Poetit Vilson Blloshmi, cilido frymëzohet nga aktiviteti letraro-artistik edukativ i këtij modeli të spikatur të liderit intelektual të Librazhdit ku u lind dhe u pavdekësua heroizmi i tij. Sakrificat poetike që e karakterizuan Disidentin Vilson Blloshmi, e bëjnë atë sot pjesë të vlerave Botërore, dhe si i tillë tanimë në shpirtin e tij të pavdekshëm pasqyrohen dukshëm edhe shembëlltyrat e Gandit, Martin Luter King, Mandelës dhe Shënjtores Nënë Terezë, personalitete ideatorë dhe frymëzues të Paqes Moderne Botërore, që aktualisht  simbolizohet të Diplomatic Mission Peace and Prosperity (DMPP).

Sot Poeti Vilson Blloshmi vlerësohet (pas vdekjes) me titullin Misionar Paqeje dhe me Medaljen e Ekselencës Njerëzore dhe në shpirtin e tij (Zoti e Bekoftë!) rezonon vetë shenjtëria hyjnore e mbare njerëzimit.

Duke ju falenderuar në emër të Academy of Universal Global Peace (AUGP), American Diplomatic Mission for World Peace (ADMWP), Diplomatic Mission Peace and Prosperity (DMPP) dhe United Nations University for Global Peace (UNUGP), ndihem krenar për angazhimin e madh shoqëror të familjes suaj dhe kontributin e shquar që po jepni si faktor paqeje. Edhe njëherë dëshiroj t’ju shpreh përgëzimet e mia më të ngrohta në emër të gjithë partnerëve tanë paqedashës, paqebërës dhe paqeruajtës.

U prehtë në paqe shpirti i Poetit Vilson Blloshmi!

Me respekt,

Dr. Madhu Krishan,

Founder & Chairman,

Academy Of Universal Global Peace,

CC: Governor Dr. Shefki Hysa, DMPP